Expositie Rensenpark geannuleerd

Van 16 januari – 14 maart 2021 stond onze expositie over “klederdracht en gebruiken/ streekdracht en tradities” gepland in het CBK-gebouw in het Rensenpark.
Een commissie bestaande uit Bert Finke (Erfgoed), Cor de Vries, Irene Kleinenberg, Lien Harms en Watze Steensma, was voor de invulling verschillende keren bij elkaar geweest.
Ook was al een tijdje een aantal creatieve mensen hier druk mee in de weer.
Elke activiteitengroep/commissie was gevraagd om een weekend in te vullen. We willen als vereniging in deze “niet normale” tijd eens goed aan de weg timmeren.
Een kledingshow, optredens van de dansgroepen, palmpasen, voordrachten, boerenbruiloft, toneel, etc.
Voorlopig is het echter allemaal nog erg onduidelijk hoe het in januari 2021 zal zijn met de dan geldende maatregelen en beperkingen betreffende de coronasituatie.
Misschien zouden we half december meer kunnen weten.
Op dit moment kunnen we er alleen maar van uitgaan dat er in januari 2021 nog steeds maar 30 personen tegelijk binnen mogen zijn in het CBK-gebouw, als het weer geopend is.  
Een kledingshowgroep, dansgroep of jeugd- en kinderdansgroep, boerenbruiloft,  bestaat al gauw uit 15 personen. Daar komt dan nog publiek bij (op 1 ½ meter)
Onze eigen achterban, die zo’n middag misschien ook wil komen kijken, is dan eigenlijk niet welkom.
Laten we echter alle activiteiten achterwege en maken we er alleen een tentoonstelling van, dan wordt het een zaak van enkele personen en dit was zeker de bedoeling niet. We zouden het met z’n allen leuk maken en goed voor de dag willen komen.
De commissie heeft de vraag gesteld aan het CBK of opschuiven met enige maanden mogelijk is. Dit is niet het geval; pas in de zomer van 2022 is er weer ruimte. Hier voelt de commissie weinig voor.
Nu kwam daar nog de vraag van het CBK bij of ze van ons voor 14 november 2020 mogen horen of wij onze tentoonstelling in januari door laten gaan. We kunnen dus niet tot half december wachten op mogelijke ontwikkelingen.
Verder moeten we natuurlijk onder geen beding onze eigen mensen aan onnodig risico bloot stellen.
Na alles te hebben overwogen is de conclusie van de commissie om de tentoonstelling af te blazen.
Veel mensen hebben er al veel werk in gestoken. Erg jammer, maar het is niet te overzien hoe alles verder zal verlopen.
Laten we hopen dat er nieuwe mogelijkheden komen.

Reacties zijn gesloten.