Film opnames ZOD Vincent van Gogh

Hoe mooi is het dat je een jeugd- en kinderdansgroep hebt, over kleding beschikt begin 1900 en dan uitgenodigd wordt om deel te nemen aan de film die wordt gemaakt over Vincent van Gogh.
Vrijdag 3 november hebben 5 meisjes en 3 moeders meegedaan met de filmopnames over Vincent van Gogh bij de Sukerei Damwald. De film “23 brieven van Vincent” heeft betrekking op de periode van 11 september tot 5 december 1883, toen trok Vincent door Drenthe en heeft hij 23 brieven, voornamelijk aan zijn broer Theo, geschreven.
Het was voor de kinderen een dag om niet te vergeten. Het regenachtige weer, de leemgromd en het feit dat zij met één stap in het natte gras diep wegzakten, natte voeten hadden en smerige klompen hadden mocht de pret niet drukken. Er werd aan ons gevraagd of het erg was dat ze smerig zouden worden. Nou, nee natuurlijk niet. De foto’s zeggen genoeg.
Het was lang wachten voor er begonnen werd met de opnames, maar toen ze eenmaal bezig waren vonden ze het geweldig, ze speelden heel natuurlijk net of er geen camera’s aanwezig waren.
Ook mede dankzij Vincent die het ontzettend leuk deed met de kinderen.
En af en toe gebeurt er iets waarbij dan ter plekke maar even werd geïmproviseerd.
We zijn benieuwd wat er straks allemaal in de film is terug te zien.
Helaas moeten we daar nog wel een tijdje op wachten.