Drie leden ’t Aol Volk ontvangen lintje

Drie leden van de folkloristische verenging ’t Aol’ Volk uit Emmen kregen maandag een koninklijke onderscheiding opgespeld. Leny Veldhuis-Teuben (75), Ab Groote (77) en Anne Tinge (68), allen uit Emmen, werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.De bijbehorende versierselen werden hen opgespeld door burgemeester Eric van Oosterhout tijdens een bijeenkomst in wijkcentrum De Meerstede in Emmermeer.

Staat van dienst

Het drietal ontving de lintjes vanwege hun lange staat van dienst: elk waren meer dan veertig jaar vrijwilliger bij deze vereniging die zich inzet voor het behoud van de Drentse cultuur en folklore. De heer Groote spant zich al meer dan veertig jaar in voor het schrijven en het vertalen van Drentse teksten voor het verenigingsblad. Ook is hij deelnemer aan de kledingshowgroep.


Mevrouw Veldhuis-Teuben vervult al geruime tijd een belangrijke rol binnen de kledingafdeling. Samen met andere leden zorgt zij ervoor dat de kleding altijd netjes en schoon is.


Tinge wordt onderscheiden voor zijn rol als accordeonist bij de vereniging. Hij begeleidt niet alleen de dansers, maar stelt ook samen met de presentator het programma voor de optredens samen.